Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ



Τα τελευταία τρία χρόνια βιώνουμε μια εντεινόμενη επιχείρηση εξαθλίωσης και υποβάθμισης της ζωής μας.  Η εκρηκτική ανεργία, η διάλυση του κοινωνικού κράτους, η επιβολή αβάσταχτων φόρων στα λαϊκά εισοδήματα συνθέτουν τη ζοφερή σημερινή πραγματικότητα. Κυβερνήσεις, Τρόικα και εργοδότες, για να επιβάλλον αυτή τη βαρβαρότητα επιστρατεύουν την κρατική καταστολή, την εργοδοτική τρομοκρατία, την προπαγάνδα των ΜΜΕ. Τους τελευταίους μήνες βρίσκουν συμπαραστάτη τη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.  Μιας περιθωριακής μέχρι πρότινος οργάνωσης που αναπτύχθηκε στο έδαφος της ρατσιστικής κυβερνητικής πολιτικής, έχοντας τη στήριξη σημαντικού μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας και την ανοχή της Δικαιοσύνης.  Μέσα σε 2 μήνες από την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή καταγράφηκαν εκατοντάδες περιστατικά αιματηρών επιθέσεων των νεοναζί σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ απέναντι σε μετανάστες, ομοφυλόφιλους, αναρχικούς, αριστερούς, καλλιτέχνες, φοιτητές, εργαζόμενους, οικογένειες. 
Πυρπολήθηκαν σπίτια, απειλήθηκαν και δολοφονήθηκαν άνθρωποι, απολύθηκαν εργαζόμενοι, βασανίστηκαν αντιφασίστες. Η ρατσιστική δράση της Χ.Α. αποτελεί την αιχμή του δόρατος μιας πολιτικής που στρέφεται ενάντια στην εργατική τάξη της οποίας οι μετανάστες αποτελούν το πιο ευαίσθητο κομμάτι.
Απέναντι στην κλιμάκωση της ρατσιστικής βίας και στην επιχείρηση εκφασισμού της κοινωνίας μας 

ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΔΡΑΝΕΙΣ!

Στόχος μας είναι η αντιμετώπιση του φασισμού με κάθε τρόπο και σε κάθε επίπεδο

- Με την κατανόηση του φαινομένου και την ανάδειξη του αντιδραστικού  και συστημικού ρόλου ης Χρυσής Αυγής.
- Με τη δημιουργία δικτύου πληροφόρησης στα σχολεία και τις γειτονιές για  κάθε κρούσμα ρατσιστικής βίας.
- Με την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης και των αγώνων του λαού μας απέναντι στο φασισμό μέσω 
 πολύμορφων πολιτιστικών εκδηλώσεων.
- Με την ανάπτυξη δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης ανεξάρτητα από  φυλετικούς και 
θρησκευτικούς διαχωρισμούς.
- Με την άμεση και μαζική κινητοποίηση για την αποτροπή  οποιασδήποτε φασιστικής 
παρουσίας και απειλής στην πόλη μας.
- Με την ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την ισότητα των φύλων, την αναγνώριση των  δικαιωμάτων των μειονοτήτων, το σεβασμό στο σεξουαλικό προσανατολισμό, την αποδυνάμωση της βίας ως στοιχείου των καθημερινών σχέσεων στην ελληνική κοινωνία.
- Με τη συμβολή στη δημιουργία ευρύτερου αντιφασιστικού μετώπου με  μαζικούς φορείς της Κοινωνίας

Συγκροτούμε λοιπόν την «Πρωτοβουλία Νέας Σμύρνης ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και την κρατική καταστολή» που αποτελείται από ανθρώπους προερχόμενους από κοινωνικούς, πολιτικούς και πολιτιστικούς χώρους της πόλης μας. Λειτουργούμε στη βάση ανοιχτών συνελεύσεων όπου συζητάμε, αποφασίζουμε και δρούμε συλλογικά.

Σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά στην προσπάθεια αυτή


ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

 antifaneasmyrni.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου