Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ

- για τη ρατσιστική δολοφονία στα Πετράλωνα-

 

Tα ξημερώματα της Πέμπτης ένας 26χρονος Πακιστανός που πήγαινε στη δουλειά του έπεσε νεκρός σε κεντρικό δρόμο των Πετραλώνων από τις μαχαιριές δύο δολοφόνων οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανάκι. Οι δράστες εντοπίστηκαν αργότερα από την αστυνομία (πρόκειται για έναν άνεργο και έναν πυροσβέστη 25 και 29 ετών) λόγω της έγκαιρης αντίδρασης των κατοίκων που σημείωσαν τον αρ. κυκλοφορίας της μηχανής.
Οι νεοναζί δολοφόνοι πλησίασαν από πίσω το θύμα που επέβαινε σε ποδήλατο και χωρίς να προηγηθεί κανένας διάλογος τον μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου. Ήταν ήδη νεκρός πριν ακόμα έρθει το ασθενοφόρο. Λίγο αργότερα, οι δράστες συνελήφθησαν στο Σύνταγμα και ομολόγησαν κυνικά ότι σκότωσαν τον μετανάστη «για ασήμαντη αφορμή» προφασιζόμενοι ότι τους έκλεισε το δρόμο και ακολούθησε λογομαχία.
Στην πραγματικότητα παραδέχθηκαν ότι έδρασαν με το γνωστό ύπουλο τρόπο της εν ψυχρώ δολοφονίας που ακολουθούν όλοι οι ομοϊδεάτες τους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μία ακόμα ρατσιστική επίθεση από τους φασίστες που κυκλοφορούν  ανεξέλεγκτοι ανάμεσά μας.
Την ίδια ώρα που οι μηχανισμοί και οι στρατοί καταστολής του κράτους επιτίθενται στις «εστίες ανομίας» (όπως βαφτίζει ο κυρίαρχος λόγος των ΜΜΕ τις καταλήψεις και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους) η τρικομματική κυβέρνηση αφήνει να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι επίγονοι των χιτλερικών ταγμάτων εφόδου.
Στους δρόμους που κυκλοφορούμε, στις γειτονιές που ζούμε η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, μυρίζει από παντού εξαθλίωση, μιζέρια και θάνατο. Δεν είναι μόνο η αιθαλομίχλη από τα τζάκια. Είναι η ενορχηστρωμένη επιχείρηση τρομοκράτησης και φόβου που έχει εξαπολυθεί εδώ και δύο χρόνια από τους κυρίαρχους.
Στόχος είμαστε όλοι όσοι βλέπουμε τις ζωές μας να καταστρέφονται από τον οικονομικό πόλεμο των μνημονίων, από την ανεργία και την υποτίμηση της εργασίας. Στόχος είμαστε όλοι εμείς που αγωνιζόμαστε ενάντια στον εκφασισμό της κοινωνίας, ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις και τις νεοναζιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής και των παραφυάδων της.
Χρέος μας δεν είναι μόνο να καταδικάσουμε κάθε δολοφονία με ρατσιστικά κίνητρα
Χρέος μας είναι να βγούμε στο δρόμο
και να αντιδράσουμε μαζικά
Να μην αφήσουμε χώρο στο φασισμό
Να σταματήσουμε τους νεοναζί όσο είναι καιρός
Να πολεμήσουμε το φόβο που σπέρνουν
και να τον μετατρέψουμε σε οργανωμένη οργή
ενάντια στο νέο ολοκληρωτισμό με τα πολλά πρόσωπα

Πρωτοβουλία Νέας Σμύρνης

Ενάντια σε Φασισμό, Ρατσισμό, Κρατική Καταστολή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου