Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Δεν θα μας φοβίσει η κρατική τρομοκρατία

Την ώρα που τα πρόσωπα των δραστών της ρατσιστικής δολοφονίας στα Πετράλωνα αλλά και τα στοιχεία του υπαλλήλου της δημοτικής αστυνομίας που έστειλε στο θάνατο τον Σενεγαλέζο μικροπωλητή παραμένουν προστατευμένα από την αστυνομία, το υπουργείο (επιλεκτικής) Προστασίας του Πολίτη δίνει στη δημοσιότητα παραποιημένες φωτογραφίες των συλληφθέντων νεαρών που κατηγορούνται για συμμετοχή σε ληστεία στην Κοζάνη. Ακόμα και αν ισχύουν οι «βάσιμες πληροφορίες» της αστυνομίας περί συμμετοχής σε «τρομοκρατική οργάνωση». (πληροφορίες τις οποίες με τόση ευκολία αναπαράγουν οι έμμισθοι εντολοδόχοι της εξουσίας στις οθόνες και τις εφημερίδες) η προβολή των φωτογραφιών και των βίντεο των τεσσάρων συλληφθέντων εκθέτει διπλά την κυβερνώσα τρόικα της κρατικής τρομοκρατίας.

Η κυβέρνηση του πατριώτη Σαμαρά και του εθνικιστή Δένδια δεν κρύβεται πια. Μεταχειρίζεται υπόπτους σαν να είναι ήδη καταδικασμένοι σε θάνατο. Υιοθετεί απροκάλυπτα εμφυλιοπολεμικές πρακτικές. Και το ακόμα χειρότερο επιχειρεί να εθίσει τους «φιλήσυχους» πολίτες στον κοινωνικό σαδισμό και τη νόμιμη τρομοκρατία που εκπορεύεται από τα όργανα της «τάξης».

Διότι ο βασανισμός και η ακραία κακοποίηση κρατουμένων μας παραπέμπει ευθέως στις (παρα) κρατικές πρακτικές της δεξιάς την δεκαετία του ’40 αλλά και στη χουντική επταετία. Ταυτόχρονα η προβο0λή του εξόφθαλμα και άτεχνα αλλοιωμένου υλικού αποτελεί έμμεση αλλά σαφή παραδοχή βασανιστηρίων από την αστυνομία. Δείχνει όμως και κάτι ακόμα χειρότερο: η κρατική καταστολή «αναβαθμίζεται» από μέσο εκφοβισμού σε στρατηγική εκφασισμού. Οι υπερασπιστές της δημοκρατίας λοξοκοιτούν πλέον προς την τυραννία.

Κυβέρνηση και μίντια μας καλούν ενορχηστρωμένα να καταπιούμε αμάσητη τη ρητορεία του «νόμου και της τάξης». Μας βομβαρδίζουν με εικόνες βασανισθέντων. Μας διατάζουν να συνηθίσουμε τη βαρβαρότητα. Την ίδια ακριβώς βαρβαρότητα που χρησιμοποιούν τόσο οι ανθρωποφύλακες της αστυνομίας όσο και οι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής. Αυτούς που συνεχώς καλύπτονται υπό τις κρατικές-αστυνομικές φτερούγες και οι βίαιες πράξεις τους είτε συσκοτίζονται είτε προβάλλονται ως πρότυπο για τη σωτηρία της χώρας "μας".

Δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό αστυνομικής καταδίωξης και ρεπορτάζ. Είναι η συνέχεια, σε μαζικότερο-υψηλότερο τόνο (ή πιο απάνθρωπο μοτίβο), της διαπόμπευσης των οροθετικών γυναικών, της αναχαίτισης της αντιφασιστικής μοτοπορείας, της λογοκρισίας κατά των Βαξεβάνη και Αρβανίτη. Συμπληρώνει το αστυνομικά ανθρωποκυνηγητά κατά των μεταναστών με τον "Ξένιο Δία".

Εκεί που βρίσκει πλήρη εφαρμογή ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία είναι στην αντεργατική μανία κυβερνώντων και του κεφαλαίου, που απαγορεύουν τις συλλογικές συμβάσεις, επιτάσσουν τους απεργούς, συλλαμβάνουν και ξυλοκοπούν όποιον διαμαρτυρηθεί εναντίον της πολιτικής τους (χρυσωρυχεία Κασσάνδρας, διόδια, παράσταση ΠΑΜΕ). Αποτελεί δε προϋπόθεση και ρητή δέσμευση προς ΕΕ και ΔΝΤ, ώστε να συντελεστεί το ξεπούλημα για "πινάκιο φακής" του δημόσιου πλούτου της χώρας (εργαζόμενους, λιμάνια, σιδηροδρόμους, πετρέλαια κ.α.).

Το κράτος χρησιμοποιεί όλο και μεγαλύτερη δόση απολυταρχίας δοκιμάζοντας την ανοχή μας.

Το καθεστώς μας σπρώχνει να σκύψουμε από το φόβο που καλλιεργεί η οικονομική εξαθλίωση και η ανεργία. 

Οι επίγονοι του Χίτλερ μας θέλουν υποταγμένους στα παραγγέλματα του ρατσιστικού μίσους. 

Τα μέσα της κατευθυνόμενης ενημέρωσης μας πυροβολούν με εικόνες φασισμού και σιωπούν για την κρατική τρομοκρατία. 

Για να απαντήσουμε στην οργανωμένη επίθεση καταστολής και φασισμού πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι.
Να οργανώσουμε την οργή μας και να συντονίσουμε την αντίστασή μας 
στον αναδυόμενο ολοκληρωτισμό
Να μη συνηθίσουμε το ομαδικό βιασμό της κοινωνίας
Να μη φοβηθούμε αυτούς που μας τρομοκρατούν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου