Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Καταγγελία και μια απάντηση σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας 'τα Επίκαιρα'


Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας της Νέας Σμύρνης «Επίκαιρα» ο εκδότης της Γιώργος Νικάκης, στο φύλλο της 20 Απριλίου (παραμονή της επετείου της ντροπιαστικής ημέρας επιβολής της στρατιωτικής χούντας) δημοσίευσε δίπλα ακριβώς στο δικό του άρθρο ένα κατάπτυστο κείμενο ακροδεξιού περιεχομένου. Με αναφορές σε συνθήματα της τεταρτοαυγουστιανής και της απριλιανής χούντας και με το λόγο που αναπαράγεται από τις φυλλάδες των σύγχρονων ιδεολογικών απογόνων των ταγματασφαλιτών.  Το αποκορύφωμα αποτελεί η ανοιχτή απειλή των συγγραφέων για τη ζωή της μεγάλης μερίδας της αντιφασιστικής νεοσμυρνιώτικης κοινωνίας. Δεν είναι έκφραση πολυφωνίας και πλουραλισμού η έκφραση του ρατσιστικού, μισαλλόδοξου και φασιστικού δηλητήριου από τις σκοτεινότερες εποχές της ιστορίας. Δεν είναι έκφραση πολυφωνίας η δημοσίευση της καθαρότατης απειλής κατά της ζωής αντιφασιστών. Οι καιροί της αφέλειας και της αθωότητας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ο φασιστικός λόγος που οπλίζει το χέρι δολοφόνων (δε ξεχνάμε τους δύο νεοσμυρνιώτες δολοφόνους του πακιστανού εργάτη στα Πετράλωνα, το μαχαιρωμένο μετανάστη στην Αχιλλέως, την πρόσφατη σύλληψη για κατ’επανάληψη επίθεση με σιδερολοστό σε μετανάστες ζητιάνους στην Πλαστήρα) δεν θα γίνει ανεκτός, ούτε στη Νέα Σμύρνη ούτε πουθενά. Οι προπαγανδιστές του δίνουν άλλοθι σε αυτά τα εγκλήματα. Το κείμενο αυτό προσβάλλει βάναυσα τα αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά αισθήματα της κοινωνίας της Νέας Σμύρνης. Εαν δεν ανακληθεί ή με κάποιο τρόπο αποκηρυχθεί από την εφημερίδα θα θεωρήσουμε ότι ο εκδότης της ενστερνίζεται αυτές τις απόψεις και ότι ταυτίζεται με τους κάθε λογής νοσταλγούς του χίτλερ, του παπαδόπουλου και των γερμανοτσολιάδων.
 

...Και η δική μας απάντησή μας στο σχετικό δημοσίευμα

Σε λέω φασίστα.... γιατί είσαι 

* Σε λέω φασίστα γιατί ως πατρίδα αντιλαμβάνεσαι έναν πολύ στενό γεωγραφικό χώρο στον οποίο επικράτησε ο δολοφονικός στρατός σου.
* Σε λέω φασίστα γιατί αγωνίζεσαι για τα ιδανικά της κονόμας των μεγαλοαφεντικών, της εργατικής καταπίεσης, της εργατικής αλληλοσφαγής των εθνικών πολέμων που επιτάσσουν τα εθνικιστικά ιδανικά σου.
* Σε λέω φασίστα γιατί υπάρχουν άνθρωποι που τους βλέπεις ως σκουπίδια λόγω του χρώματός τους και όχι λόγω των πράξεων ή των αντιλήψεών τους.
* Σε λέω φασίστα γιατί θες το μέλλον των παιδιών σου ελεύθερο να φιλάνε κατουρημένες ποδιές ελλήνων αφεντικών και να γλύφουν ελληνικούς πολιτικούς κώλους.
* Σε λέω φασίστα γιατί κάποιοι χιλιάδες ομοϊδεάτες σου και θαυμαστές της δικιάς τους πατρίδας ήρθαν κάποτε στον τόπο και την πόλη που κατοικώ εκτελώντας και βασανίζοντας και εσύ προσκυνημένε ξεφτίλα συνεργάστηκες μαζί τους. Γιατί ούτε για τα ιδανικά σου δεν φάνηκες άξιος.
* Σε λέω φασίστα γιατί στη θέα της σημαίας σου σε πιάνει ρίγος και ξεχνάς τις μαζικές δολοφονίες και εκκαθαρίσεις του ελληνικού στρατού, στο όνομα της σημαίας σου.
* Σε λέω φασίστα γιατί θαυμάζεις την ιεραρχία, την υποταγή, τον εξαναγκασμό των εργαζομένων στο όνομα της φαντασιακής κοινότητας του έθνους σου.

Και σου απαντάω ταξικέ προδότη ότι εμείς, δεν θα έρθουμε νύχτα, σαν τον κλέφτη, αλλά μέρα, μέσα στο φως του ήλιου, να γνωρίσει και να δει όλος ο κόσμος την κοινωνική απελευθέρωση.


antifaneasmyrni.blogspot.gr - antifaneasmyrni@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου