Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

χωρίς μεσάζοντες για την αυτοοργάνωση, όχι για τη φιλανθρωπία και το κέρδος


(ακολουθεί κείμενο που μοιράσθηκε την Κυριακή 28/4 στη διανομή προϊοντων χωρίς μεσάζοντες)
Στο πόλεμο που ζούμε τα δικά μας όπλα είναι
η αλληλεγγύη και η αυτοοργάνωση

Η διάθεση φτηνών τροφίμων κατευθείαν από τους παραγωγούς χωρίς τη διαμεσολάβηση των εμπόρων / μεσαζόντων δεν είναι μια ακόμα πρωτοβουλία εθελοντισμού σαν αυτές που οργανώνουν κατά καιρούς τα κανάλια, οι τράπεζες και άλλες «μη κυβερνητικές» οργανώσεις. Για εμάς που συμμετέχουμε και στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια της Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Νέας Σμύρνης, η διοργάνωση αποτελεί ένα ξεκάθαρο και έμπρακτο μήνυμα αλληλεγγύης και αντίστασης.
Δεν είναι μια κίνηση εντυπωσιασμού με σκοπό την αυτοπροβολή και ακόμα περισσότερο δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα ή τους στόχους κανενός κόμματος. Κι όμως πρόκειται για πράξη πολιτική.
Δικός μας σκοπός είναι να αναδείξουμε νέους τρόπους οργάνωσης της καθημερινότητάς, χωρίς τα δίκτυα εμπορευματικής εκμετάλλευσης εκείνων που παράγουν τις τροφές. Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε ότι μόνο με συνειδητές πράξεις και συλλογικές δράσεις καθενός από εμάς στη γειτονιά και στο χώρο της δουλειάς του μπορεί να ανατραπεί η πολιτική της οικονομικής εξαθλίωσης και του κοινωνικού κανιβαλισμού που βιώνουμε ολο και πιο έντονα τα τελευταία χρόνια.
Δεν κάνουμε καμιά ελεημοσύνη και δεν υποστηρίζουμε κανέναν που δηλώνει φιλάνθρωπος, γιατί απλώς δεν έχουμε ανάγκη από σωτήρες που ενώ προκαλούν και διαιωνίζουν τη φτώχεια μετά διατρανώνουν αφυψηλού τα «φιλάνθρωπα» αισθήματά τους. Αλληλοϋποστηριζόμαστε με όλους όσους ζουν καθημερινά την καταπίεση της μιζέριας και την τρομοκρατία της ανεργίας ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματός τους ή τη θρησκεία τους.
Η αλληλεγγύη μας δεν έχει εθνικά σύνορα. Εχει όμως άλλες διακρίσεις. Είμαστε εναντίον όσων δηλώνουν πατριώτες για να κρύψουν το ρατσιστικό μίσος και τις φασιστικές ιδεολογίες τους. Είμαστε μαζί με όσους θέλουν να ζήσουν σε έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας και αξιοπρέπειας και με όσους αγωνίζονται γιαυτό.

Πρωτοβουλία Νέας Σμύρνης Ενάντια σε Φασισμό, Ρατσισμό,Κρατική Καταστολή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου