Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013



Το Σάββατο 8 Ιουνίου έγινε, με μεγάλη επιτυχία, αντιφασιστική πορεία στους δρόμους της Νέας Σμύρνης. Συμμετείχαν εκατοντάδες αγωνιστές που ανταποκρίθηκαν σε σχετικό κάλεσμα αντιφασιστικών, αγωνιστικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων της πόλης μας.
Αυτή η πορεία είναι άλλη μια απάντηση των Νεοσμυρνιωτών στην παρουσία των υμνητών των ναζί στο χώρο που ζούμε και κινούμαστε. Διατρανώνει τη θέλησή μας να μην επιτρέψουμε στις φασιστικές ομάδες να αλώσουν την περιοχή μας. Αρνούμαστε τη φασιστική, δηλητηριώδη προπαγάνδα που εφορμά στις γειτονιές μας. Αντιστεκόμαστε, με όλα τα μέσα, στη  θηριωδία των ρατσιστικών μαχαιρωμάτων, των στρατοπέδων συγκέντρωσης και των πογκρόμ από τις νεοναζιστικές συμμορίες και τον «Ξένιο Δία». Στεκόμαστε με τους αγώνες μας απέναντι στον ολοκληρωτισμό της δίωξης των εργατικών αγώνων και της επιβολής του τρόμου που μας υπόσχονται ως μέλλον.
Η Νέα Σμύρνη δεν ξεχνά τα δικά της βάσανα της προσφυγιάς, της κατοχής και του κατατρεγμού. Στη σημερινή περίοδο των μνημονίων και της καταστολής θα βρεθεί ο τρόπος να οργανωθεί η αντίσταση των "από κάτω" ενάντια στις νεοναζιστικές συμμορίες, στις κυβερνήσεις της φτώχειας, της κρατικής και εργοδοτικής καταστολής. Οι μόνοι απόβλητοι αυτής της κοινωνίας είναι οι φασίστες και τα αφεντικά τους.
Ο αγώνας μας θα είναι μακρύς και σκληρός, ενωτικός και αποφασιστικός. Όλοι έχουμε θέση σε αυτόν: αντιφασίστες, εργαζόμενοι, άνεργοι, μαθητές,  πανιώνιοι, μετανάστες, πρόσφυγες.
Η κοινωνία μας δεν θα διαβρωθεί από το ναζισμό, αν εμείς δεν το επιτρέψουμε. Με τη δική μας μαζική δράση, τον κοινό αγώνα, τον ενωτικό συντονισμό, την πλατύτερη συσπείρωση. Με κάθε μέσο, με κάθε μορφή, σε κάθε γειτονιά.

Νέα Σμύρνη σημαίνει προσφυγιά
Τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά

Πρωτοβουλία Νέας Σμύρνης
Ενάντια σε Φασισμό, Ρατσισμό και Κρατική Καταστολή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου