Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013




Ο αγώνας του Κλεμάν Μερίκ θα δικαιωθεί

Ο Κλεμάν Μερίκ θα μπορούσε να ήταν ένας από εμάς. Την Τετάρτη 5 Ιουνίου το βράδυ, ο 19χρονος γάλλος αντιφασίστας Κλεμάν Μερίκ δολοφονήθηκε άγρια από ομάδα νεοναζί που του επιτέθηκαν οπλισμένοι στο κέντρο του Παρισιού. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δύο άνδρες και μια γυναίκα, που περιγράφονται ως σκίνχεντ και ηλικίας περίπου 20 ετών επιτέθηκαν στο νεαρό με απίστευτη βιαιότητα και τον χτυπούσαν αρκετή ώρα με σιδερογροθιές ενώ βρισκόταν πεσμένος στο έδαφος. 
Το βάρβαρο χτύπημα είναι απλώς η προέκταση της βαρβαρότητας των «ιδεών« που ασπάζονται οι φασίστες και οι ακροδεξιές συμμορίες στη Γαλλία και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Ο φασισμός άλλωστε δεν έχει χρώμα αλλά έχει μόνο ένα κοινό στοιχείο παντού και πάντοτε: είναι ένα σάπιο ιδεολόγημα που εμπεριέχει ρατσισμό, εθνικισμό, ομοφοβία και τυφλή βία.
Δυστυχώς για το νεαρό αντιφασίστα όλα αυτά ήταν πολύ ξεκάθαρα κι έτσι πλήρωσε με τη ζωή του τις σκέψεις και τη δράση του. Όμως οι άνθρωποι που εμπνέονται από τις ίδιες ιδέες με τον Κλεμάν έχουν χρέος να συνεχίσουν το δικό του αγώνα ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά. Χρέος καθενός από εμάς που αυτοπροσδιορίζεται ως αντιφασίστας είναι να δείξουμε στους σημερινούς νοσταλγούς του Χίτλερ ότι θα είναι οι τελευταίοι της ιστορίας. Αυτοί που θα νικήσουν θα είναι οι κοινωνικοί αγώνες της αλληλεγγύης των εργαζόμενων και των καταπιεσμένων του καπιταλιστικού συστήματος. Αυτοί που θα νικήσουν θα είμαστε εμείς που αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ισότητα και ελευθερία για όλους χωρίς διακρίσεις.

Θάνατος στο φασισμό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου